Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου με φρέσκο κόλιανδρο και lime

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλου μαριναρισμένο σε lime και κόλιανδρο

Συστατικά

  • 1/4 φλ. φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας χυμός lime
  • 1 κ. σούπας ξύσμα lime
  • 2 κ. γλυκού chili (σκόνη)
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1 kg φιλέτο μπούτι κοτόπουλο (χωρίς πέτσα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον κόλιανδρο με δύο κουταλιές λάδι, τον χυμό lime, το ξύσμα lime, το τσίλι, το κύμινο και το αλατοπίπερο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το κοτόπουλο με το μείγμα κόλιανδρου, σκέπασε τέλεια με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για δύο ώρες.
  • Σούρωσε το κοτόπουλο από τα πολλά υγρά της μαρινάδας ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μια γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά.
  • Σε μερίδες, άπλωσε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μια στρώση και ψήσε για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Επανάλαβε την διαδικασία ψησίματος με το υπόλοιπο κοτόπουλο και σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστό.

Read More

And More