Πουρές γλυκοπατάτας αρωματισμένος με φασκόμηλο και σκόρδο

1 ώρα 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστός πουρές γλυκοπατάτας με φασκόμηλο και τραγανό μπέικον

Συστατικά

  • 1,7 kg γλυκοπατάτες
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Τοποθέτησε τις γλυκοπατάτες στο ταψί σε μια στρώση, ψήσε για περίπου μία ώρα και άφησέ τες να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρισε το μπέικον για περίπου οκτώ λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Μετάφερε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σκούπισε καλά το τηγάνι.
  • Λιώσε το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρισε το σκόρδο με το φασκόμηλο για οκτώ λεπτά.
  • Λιώσε τις γλυκοπατάτες με το ραβδομπλέντερ ή με ένα πιρούνι, αφαιρώντας τις φλούδες.
  • Ανακάτεψε τον πουρέ με το σιρόπι σφενδάμου και έξι κουταλιές από το μείγμα βουτύρου και σκόρδου.
  • Αλατοπιπέρωσε τον πουρέ και σέρβιρε όσο είναι ζεστός περιχύνοντας με το υπόλοιπο βούτυρο και το τραγανισμένο μπέικον.

Read More

And More