Πουρές κολοκύθας

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φτιάξε τη βάση για πολλές νόστιμες συνταγές με κολοκύθα! Ο πουρές με λίγο βούτυρο, αλατοπίπερο και μια ιδέα από βασιλικό μπορεί να γίνει υπέροχο συνοδευτικό για τα κρεατικά σου. Με την ίδια συνταγή ετοίμασε και λαχταριστή pumpkin pie! it’s Up to you! Απλά βάλε τον πουρέ στην κατάψυξη και ετοίμασε ότι λαχταράς…

Συστατικά

  • Για κάθε 1,5 κιλό κολοκύθας υπολόγισε πως θα πάρεις 3 φλιτζάνια πουρέ
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 170oC
  • Ξέπλυνε την κολοκύθα με κρύο νερό και σκούπισε με μια πετσέτα
  • Κόψε την κολοκύθα στη μέση και αφαίρεσε τους σπόρους και τις ίνες από το κέντρο της!
  • Λάδωσε την επιφάνεια με το λάδι και βάλε σε ένα ταψάκι με το κομμένο μέρος προς τα κάτω. Πρόσθεσε 1 ποτήρι νερό
  • Ψήσε ώσπου να μαλακώσει η σάρκα, περίπου 90 λεπτά
  • Βγάλε από το φούρνο, γύρισε ανάποδα και όταν κρυώσουν ελαφρά βγάλε με ένα κουτάλι (ή scoop για παγωτό) την σάρκα
  • Λιώσε την κολοκύθα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και άφησε σε ένα σουρωτήρι για δύο ώρες να στραγγίξει

Tip


Read More

And More