“Πράσινα” sandwiches

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Τα πιο λαχταριστά και υγιεινά sandwiches με πράσινα λαχανικά και μοτσαρέλα

Συστατικά

  • ¼ φλ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • ¼ φλ. μαγιονέζα
  • ¼ φλ. κόλιανδρος
  • ¼ φλ. γιαούρτι
  • 1 λεμόνι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ μαρούλι
  • ¼ αγγούρι λεπτοκομμένο
  • 1 αβοκάντο λεπτοκομμένο
  • 4 φέτες ψωμί
  • 230 gr μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
  • 2 φλ. βαλεριάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το σχοινόπρασο, τη μαγιονέζα, τον κόλιανδρο και το γιαούρτι στο μπλέντερ μαζί με το ξύσμα και το χυμό από μισό λεμόνι.
  • Πρόσθεσε σιγά- σιγά το λάδι και αλατοπίπερο και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Κόψε τα φύλλα μαρουλιού με το χέρι και στύψε το υπόλοιπο μισό λεμόνι πάνω στα φύλλα και το λεπτοκομμένο αγγούρι.
  • Ράντισε με έξτρα ελαιόλαδο, πασπάλισε με αλατοπίπερο και ανακάτεψε τα υλικά.
  • Μοίρασε το αβοκάντο σε δύο φέτες ψωμί και λιώσ’ το ελαφρώς με ένα πιρούνι και αλατοπιπέρωσέ το.
  • Μοίρασε από πάνω το μείγμα μαρουλιού και αγγουριού, τη μοτσαρέλα λεπτοκομμένη και τη βαλεριάνα.
  • Άπλωσε το μείγμα της μαγιονέζας στις υπόλοιπες δύο φέτες ψωμί και στήσε τα sandwich.

Read More

And More