Πράσινες τηγανητές ντομάτες

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Για να γίνουν όλοι πράσινοι από τη ζήλια τους, ετοίμασε λαχταριστές πράσινες ντομάτες στο τηγάνι. Μια συνταγή που ενέπνευσε την 7η τέχνη για την κλασική πλέον ομώνυμη ταινία

Συστατικά

  • 3 μέτριες σφιχτές πράσινες ντομάτες
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό
  • 1/3 του φλιτζανιού αραβοσιτάλευρο
  • 1/2 του φλιτζανιού τριμμένη φριγανιά
  • 1/4 του φλιτζανιού φυτικό ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • Αλάτισε τις φέτες και άσε να σταθούν για 5 λεπτά περίπου
  • Στο μεταξύ βάε σε ξεχωριστά μπολάκια το αλεύρι και το καγιέν, το γάλα και αυγό και τη φρυγανιά με το αραβοσιτάλευρο
  • Ζέστανε το λάδι σε βαθύ τηγάνι.
  • Χτύπησε τα αυγά με το γάλα μαζί. Βύθισε τις ντομάτες στο αλεύρι, μετά στο αυγό με το γάλο και τέλος στη φρυγανιά
  • Βάλε στο τηγάνι με το λάδι που έχει κάψει καλά και ψήσε μέχρι να πάρουν καφέ ομοιόμορφο χρώμα
  • Βάλε τις ψημένες ντομάτες σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι και σέρβιρε με λίγο ταμπάσκο ή κέτσαπ

Tip

Κάθε φορά που τηγανίζεις χαλάς ένα κουτί χανζαπλάστ από τα εγκαύματα; Κάνε κλικ εδώ για να δεις τι μπορείς να κάνεις!

Read More

And More