Ψάρι στο φούρνο με δενδρολίβανο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αν και έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να τρώμε τα ψάρια ψητά ή ακόμη και τηγανιτά, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες συνταγές για μεγάλα ψάρια στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά. Για την συγκεκριμένη συνταγή διάλεξε 2 μεγάλα ψάρια του κιλού, κατά προτίμηση κέφαλους.

Συστατικά

3 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • 2 ψάρια, 2 κιλά συνολικά, καθαρισμένα και πλυμένα
  • 4 μέτρια, ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 4 ώριμες ντομάτες, πλυμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 3-4 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • χονδροτριμμένη πάπρικα
  • 1 κουτ. Του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. Του γλυκού θυμάρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άνοιξε την καθαρισμένη κοιλιά των ψαριών, μοίρασε από 2 κλαράκια δενδρολίβανο στο καθένα και αλατοπιπέρωσε.
  • Άπλωσε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα ταψί φούρνου, στρώσε τις πατάτες και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι. Συνέχισε με μια στρώση κρεμμύδια, μια ντομάτες και μια πιπεριές.
  • Πασπάλισε με μαϊντανό, σκόρδο, πάπρικα, θυμάρι και ρίγανη.
  • Βάλε τα δύο ψάρια πάνω στα λαχανικά, και πρόσθεσε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Συμπλήρωσε 1 φλιτζάνι νερό, σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο και άφησε να ψηθεί για 35-40 λεπτά στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήσε για 3-4 λεπτά ακόμη στο γκριλ.

Tip

Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις φιλέτα μπακαλιάρου, πέστροφας ή σφυρίδας.

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164