Ψαρονέφρι με πατάτες & creamy σος

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Αργυρώ ετοιμάζει χοιρινό ψαρονέφρι με ολόκληρες στρογγυλές πατατούλες και υπέροχη κρεμώδη σος!

Πηγή: argiro.gr

Συστατικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μικρές φρέσκες πατάτες με τη φλούδα
  • 2 κομμάτια ψαρονέφρι κομμένο σε μενταγιόν
  • 2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε τις πατάτες (θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους)
  • Τις βράζουμε για 20’-25’ μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4’ από κάθε πλευρά
  • Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4’-5’.
  • Προσθέτουμε το κρασί. Τρίβουμε το τηγάνι (ντεγκλασάρουμε) με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος
  • Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15’ σε μέτρια φωτιά.
  • Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τη κρέμα, το σχοινόπρασο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164