Ψητά λαχανικά

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Γευστικά, υγιεινά και χορταστικά.

Συστατικά

  • 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες και καθαρισμένες
  • 2 κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 γλυκοπατάτα, χωρίς φλούδα και κομμένη σε κυβάκια
  • 3 κανονικές πατάτες, χωρίς φλούδα και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • Λίγο φρέσκο θυμμάρι
  • 2 κουτ. της σούπας δενδρολίβανο
  • 2 κουτ. της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τις πατάτες και το κρεμμύδι, το οποίο έχεις κόψει σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι, ανακατεύεις το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το βαλσάμικο, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Περιχύνεις τα λαχανικά στο μπολ, με το παραπάνω μείγμα.
  • Τοποθετείς τα λαχανικά σε ένα τηγάνι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Στα 20 λεπτά, τα γυρνάς από την άλλη πλευρά.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More