Ψητά μαριναρισμένα παϊδάκια αρνιού με σος γιαουρτιού

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τρυφερά παϊδάκια μαριναρισμένα σε μείγμα γιαουρτιού και σερβιρισμένα με εναλλακτικό τζατζίκι

 

Συστατικά

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1½ φλ. γιαούρτι
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 κ. γλυκού σκόνη κόλιανδρου
  • ¾ κ. γλυκού κουρκουμάς
  • ¼ κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 8 παϊδάκια αρνιού
  • 2 κ. σούπας ηλιέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε το σκόρδο και τρίψ’ το μέχρι να λιώσει σε ένα μπολ.
  • Πρόσθεσε το γιαούρτι και το χυμό από το μισό λεμόνι μαζί με αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
  • Μετάφερε το μισό μείγμα σε ένα μικρό μπολ και διατήρησέ το για το σερβίρισμα.
  • Ρίξε το κύμινο, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά και την πάπρικα στο υπόλοιπο γιαούρτι.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές τους και με τα χέρια άλειψέ τα με το μείγμα γιαουρτιού και μπαχαρικών.
  • Άφησε τα παϊδάκια να μαριναριστούν στο γιαούρτι για τουλάχιστον μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Τίναξε ελαφρώς τα μισά παϊδάκια, ώστε να φύγει η μεγάλη ποσότητα μαρινάδας, και ψήσε στο τηγάνι για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε το κρέας σε μια πιατέλα, σκούπισε το τηγάνι, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα παϊδάκια.
  • Σέρβιρε με τη σος γιαουρτιού που έχεις προετοιμάσει.

Read More

And More