Ψητά βερίκοκα με κατσικίσιο τυρί

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φρέσκα βερίκοκα και τυράκι θα γίνουν το πιο ξεχωριστό ορεκτικό… Για κρασάκι, για μπιρίτσα ή απλά για να σερβίρεις κάτι στους φίλους που ήρθαν σπίτι.

Συστατικά

  • 6 ώριμα βερίκοκα
  • 1/2 φλιτζάνι γλυκό κρασί επιδορπίου
  • Φρέσκο δενδρολίβανο, βασιλικό και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. κατσικίσιο τυρί ή τυρί κρέμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε τα βερίκοκα και χώρισε στα δύο αφαιρώντας το κουκούτσι
  • Στρώσε σε ένα ρηχό γυάλινο πυρέξ και περίχυσε με το κρασί. Πρόσθεσε και τα μυρωδικά σου και άφησε τα βερίκοκα να μαριναριστούν για 1 ώρα
  • Προθέρμανε το γκριλ σου ή ακόμη καλύτερα το μπάρμπεκιου και λάδωσε ελαφρά τη σχάρα. Βάλε τα βερίκοκα με την σάρκα προς τα κάτω
  • Κατέβασε από τη φωτιά αφού δεις τα βερύκοκα να κάνουν σημάδια από τη σχάρα και γύρισε από την ανάποδη
  • Βγάλε από τη φωτιά και γέμισε ένα, ένα με το τυρί και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι που έμεινε

Tip


Read More

And More