Ψητές “μπριζόλες” από κουνουπίδι με νεκταρίνια

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια πολύ ευφάνταστη συνταγή.

Συστατικά

  • Φυτικό λάδι για σχάρα
  • 2 πορτοκαλί πιπεριές
  • 1 νεκταρίνι, κομμένο σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια, συν 1 νεκταρίνι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1/2 κούπα αμύγδαλα, ψημένα
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ξύδι από σέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/3 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουνουπίδι, κομμένο κάθετα σε τέσσερις φέτες
  • 1/2 κούπα μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά και άλειψέ την ελαφρά με φυτικό λάδι. Τοποθέτησε τις πιπεριές στο πιο ζεστό κομμάτι της σχάρας και γύρνα τες μερικές φορές μέχρι να γίνουν τελείως μαύρες (12 λεπτά). Βάλ’ τες σε ένα μπολ και τυλίξε το με διάφανη μεμβράνη περιτύλιγμα για 10 λεπτά.
  • Αφαιρέσε τους σπόρους και το μίσχο από τις πιπεριές και ξεφλούδισέ τες. Ψιλοκόψε τις ψητές πιπεριές και τοποθετήσέ τις σε ένα πολυμίξερ. Πρόσθεσε τα χοντροκομμένα νεκταρίνια, τα αμύγδαλα, το ξύδι, το σκόρδο, την πάπρικα και τα όσπρια και χτύπησέ τα όλα μαζί μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή. Όσο χτυπάς όλα αυτά τα υλικά ρίξε μέσα σιγά-σιγά και το ελαιόλαδο.
  • Πρόσθεσε αλάτι.
  • Εν τω μεταξύ, άλειψε τις “μπριζόλες” κουνουπιδιού με λάδι. Ρίξε αλάτι και πιπέρι. Βάλ’ τες στη σχάρα για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Μοίρασε την σάλτσα με τα νεκταρίνια σε πιάτα και βάλε από πάνω τις “μπριζόλες” κουνουπιδιού. Ρίξε τα υπόλοιπα νεκταρίνια που έχεις κόψει σε λεπτές φέτες πάνω από το κουνουπίδι.
  • Πασπάλισε με το μαϊντανό και με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Read More

And More