Ψητές πατάτες με cheddar

35 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η όψη τους είναι πραγματικά λαχταριστή… κι όμως δεν έχουν τόσες θερμίδες όσες θα φανταζόσουν! Είναι τραγανές, πεντανόστιμες και ψημμένες στο φούρνο για να αποφύγεις το τηγάνισμα.

Συστατικά

  • 700 γρ. πατάτες με τη φλούδα κομμένες κυδωνάτες
  • 2 κ.σ. Λάδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
  • 2/3 φλιτζάνι τριμμένα κρουτόν
  • Άλειμμα για το ταψί σε σπρέι
  • Προαιρετικά ξινή κρέμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
  • Βάλε τις πατάτες σε μια σακούλα ψησίματος ή ένα μεγάλο σακουλάκι για τρόφιμα
  • Ανάμειξε το λάδι, το σκόρδο, την πάπρικα και το αλάτι και ρίξτο μέσα στη σακούλα με τις πατάτες. Κλείσε τη σακούλα και κούνησέ την να ανακατευτούν οι πατάτες καλά με το μείγμα.
  • Βουτύρωσε ελαφρά ένα ταψί με το σπρει και άπλωσε τις πατάτες σε μία στρώση. Ψήστες, γυρίζοντάς τες μια φορά.
  • Σε ένα μπολ ανάμιξε το τυρί με τα κρουτόν. Τα τελευταία 2-3 λεπτά του ψησίματος πασπάλισε τις πατάτες με το μίγμα του τυριού.
  • Σέρβιρε τις πατάτες περιχύνοντας με ξινή κρέμα αν επιθυμείς.

Tip


Read More

And More