Ψητή φριτάτα με κολοκύθα και kale

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή φριτάτα φούρνου με kale, κίτρινη κολοκύθα και dressing αγιολί

Συστατικά

Για το dressing αγιολί:

  • ½ φλ. σπορέλαιο
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλος κρόκος αυγού
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • αλάτι

Για την φριτάτα:

  • 1 μικρή κίτρινη κολοκύθα
  • 2 κ. σούπας + ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 12 μεγάλα αυγά
  • ¼ φλ. τάραγκον ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 2 φλ. φύλλα kale κομμένα
  • 2 κ. γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα δύο λάδια και σε ένα δεύτερο μπολ χτύπησε τον κρόκο με το σκόρδο.
  • Πρόσθεσε στον κρόκο ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύοντας συνεχώς πρόσθεσε σιγά-σιγά και το μείγμα λαδιών.
  • Όταν ανακατευτούν καλά τα υλικά, πρόσθεσε και το λεμόνι με το αλάτι μέχρι να ενοποιηθούν και άφησε το αγιολί στην άκρη.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και κόψε την κολοκύθα στην μέση καθέτως.
  • Καθάρισέ την και άρχισε να την κόβεις σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ανακάτεψε την κολοκύθα με δύο κουταλιές λάδι και άπλωσέ τες σε μία στρώση.
  • Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, βγάλ’ την από τον φούρνο και άφησέ την να κρυώσει, χωρίς να σβήσεις την κουζίνα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τα αυγά με το τάραγκον και ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι.
  • Σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά, πρόσθεσε το kale και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε και την κολοκύθα και ανακάτεψε τα υλικά.
  • Ρίξε το αλάτι στα χτυπημένα αυγά και πρόσθεσέ τα στο τηγάνι για περίπου πέντε λεπτά.
  • Μετάφερε το τηγάνι στον φούρνο και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
  • Σέρβιρε την φριτάτα περιχύνοντας με το dressing αγιολί.

Read More

And More