Ψητή πατάτα με φέτα και ψητή πιπεριά

1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια πολύ οικονομική συνταγή.

Συστατικά

  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο     
  • ½ κουταλιά της σούπας αλάτι με άρωμα σκόρδου
  • 50γρ φέτα     
  •  50γρ γιαούρτι     
  • 1 ψημένη κόκκινη πιπεριά κονσέρβα, ψιλοκομμένη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σουμάκι     
  • λίγα φύλλα βασιλικού, για να σερβίρετε (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στον αέρα στους 200C. Τρύπισε όλη την πατάτα με ένα πιρούνι και ψήσ’ την για 1 ώρα μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα από έξω και να είναι μαλακή από μέσα. Ανακατέψτε 1 το ένα κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο με το αλάτι με άρωμα σκόρδου. Κόψε ένα βαθύ σταυρό στην κορυφή της πατάτας, ρίξε το λάδι με το αλάτι σκόρδου στο σταυρό και τρίψε το παντού. Βάλτο πάλι στο φούρνο και ψήσε για 15 λεπτά ακόμα
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, θρυμάτισε την φέτα, πρόσθεσε το γιαούρτι και χτυπησέ τα  μαζί μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Ανακάτεψε την κόκκινη ψητή πιπεριά με το μαύρο πιπέρι και την φέτα και με ένα κουτάλι βάλτα στη “τσέπη” που έχει δημιούργήσει στην πατάτα. Πασπάλισε με το σουμάκ, ρίξε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μερικά φύλλα βασιλικού και είσαι έτοιμη να σερβίρεις.

Read More

And More