Ψητό καλαμπόκι με άλειμμα αρωματικού βουτύρου

Ψητό καλαμπόκι με άλειμμα αρωματικού βουτύρου | tlife.gr
Εύκολη
12 μερίδες
50 λεπτά

Τρυφερά καλαμπόκια στο φούρνο με βούτυρο αρωματισμένο με μυρωδικά

Συστατικά
  • 6 ολόκληρα καλαμπόκια
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κ. γλυκού δενδρολίβανο ξερό
  • 1 κ. γλυκού βασιλικός ξερός
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Τρόπος μαγειρέματος
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το βούτυρο με το1 /4 φλ. μαϊντανό, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το βασιλικό, το αλάτι και τα δύο πιπέρια.
  • Βάλε τα καλαμπόκια στη σχάρα του φούρνου και ψήσε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Άλειψε τα ψημένα με καλαμπόκια με το μείγμα βουτύρου.
  • Σέρβιρε όσο είναι ακόμα καυτά, πασπαλίζοντας με την καπνιστή πάπρικα, τον μαϊντανό και έξτρα αλάτι.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ