Ψητός σολομός με μπρόκολο φούρνου

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμος σολομός με ψητό μπρόκολο και βινεγκρέτ κάπαρης

Συστατικά

  • 1 μπρόκολο
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 2 κ. σούπας ξύδι
  • 2 κ. σούπας κάπαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πρόθερμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Κόψε το μπρόκολο σε φουντίτσες, αλατοπιπέρωσέ το και άλειψέ το με δύο κουταλιές λάδι και ψήσε σε αντικολλητικό χαρτί για περίπου 15 λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε το σολομό και άλειψέ τον με μια κουταλιά λάδι και ψήσε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το υπόλοιπο λάδι, το ξύδι, την κάπαρη και την πιπεριά ψιλοκομμένη και αλατοπίπερο.
  • Σέρβιρε περιχύνοντας το ψάρι και το μπρόκολο με τη βινεγκρέτ κάπαρης.

Tip


Read More

And More