Ψωμί γεμιστό με τυριά

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό καρβέλι με γέμιση από τέσσερα τυριά, πιπεριά και μπέικον

Συστατικά

  • 1 μεγάλο καρβέλι ψωμί
  • 1/2 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλ. προβολόνε τριμμένο
  • 1.2 φλ. blue cheese
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 3 φέτες μπέικον
  • 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 φλ. βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Με ένα μαχαίρι ψωμιού κόψε με προσοχή την επιφάνεια του καρβελιού οριζόντια και κάθετα, ώστε να σχηματιστούν τετραγωνάκια.
  • Πρόσεξε να μην κόψεις έως κάτω το ψωμί, αλλά να δημιουργήσεις ουσιαστικά βαθιές σχισμές στην ψίχα του.
  • Ζέστανε σε μέτρια φωτιά ένα τηγάνι και ψήσε το μπέικον ψιλοκομμένο για περίπου έξι λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Πρόσθεσε και την πιπεριά ψιλοκομμένη και σοτάρισε για άλλα πέντε λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα τυριά με την πάπρικα και πρόσθεσε το μπέικον με την πιπεριά.
  • Με προσοχή μοίρασε το μείγμα ομοιόμορφα στις σχισμές του ψωμιού, ώστε κάθε άνοιγμα να έχει γέμιση.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και περίχυσε το ψωμί με αυτό σε όλη την επιφάνειά του.
  • Τύλιξε όλο το καρβέλι σε αλουμινόχαρτο και ψήσε στο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήσε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστό και τα τυριά είναι ρευστά.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164