Quesadillas με La Vache Qui Rit® Light και αβοκάντο

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γρήγορο σνακ με μεξικάνικο ταμπεραμέντο και γαλλική καρδιά… συνόδευσέ το με υπέροχη σάλτσα ντομάτας και αβοκάντο!

280 Θερμίδες/Τορτίγια

Συστατικά

  • 2 τορτίγιες ολικής άλεσης
  • 2 τρίγωνα La Vache Qui Rit® Light
  • ½ αβοκάντο λιωμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
  • Για τη σάλτσα ντομάτας: 4 ντοματάκια πομοντόρο ψιλοκομμένα
  • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο ψιλοκομμένο αβοκάντο
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα lime
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό lime
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεκίνα με τη σάλτσα ντομάτας! Βάλε όλα τα υλικά – ντομάτα, κρεμμύδι, κόλιαντρο, lime, καυτερή πιπεριά, ελαιόλαδο και ζάχαρη – σε ένα μπολ. Φρόντισε να βάλεις και τους χυμούς από τις ντομάτες όπως τις ψιλοκόβεις
  • Ράντισε με λίγο ελαιόλαδο. Άφησε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο για 20 λεπτά
  • Άπλωσε από ένα κομμάτι τυρί La Vache Qui Rit® Light στη μισή επιφάνεια της τορτίγιας
  • Στην άλλη μισή άπλωσε το λιωμένο αβοκάντο μαζί με την πιπεριά
  • Ράντισε ελαφρά το τυράκι με 1-2 κ.σ. σάλτσα και δίπλωσε κάθε τορτίγια στα δύο με τη στρώση αβοκάντο να βρίσκεται από κάτω
  • Μετάφερε σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά να πάρει ελαφρύ χρώμα η τορτίγια και να ενωθούν τα υλικά στο εσωτερικό της
  • Σέρβιρε τις τορτίγιες μαζί με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας που έχει κρυώσει καλά στο ψυγείο

Tip


Read More

And More