Ρεβίθια με νεράτζι και δενδρολίβανο

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Οι απίθανοι συνδυασμοί που αφήνουν τον ουρανίσκο “σκλαβωμένο” στη διαφορετική γεύση δεν μπορεί να παρά να είναι έμπνευση ενός αναγνωρισμένου σεφ. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχει ρεβίθια με χυμό και άρωμα νεράτζι και δενδρολίβανο.

Πηγή

Συστατικά

  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 240 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 νεράντζι τη φλούδα του και χυμό απο 2-3 νεράντζια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 10 ώρες. Τα βράζουμε με την φλούδα από το νεράντζι για 60 λεπτά, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί, αλλά αφαιρούμε τις φλούδες από το νεράντζι.
  • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο, τα ρεβίθια, για περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το χυμό από το νεράντζι και τα ζουμιά από το βράσιμο που έχουμε κρατήσει.
  • Αφού πάρουν μια βράση, τα μεταφέρουμε στην γάστρα και τα ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 60 λεπτά ακόμη, στους 250 και ανακατεύουμε συχνά.
  • Ο χρόνος ψησίματος στα όσπρια διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και την χώρα προέλευσης γι’ αυτό να δοκιμάζετε συνέχεια.

Tip


Read More

And More