Ρεβιθόσουπα με γάλα καρύδας

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πρωτότυπο πιάτο με ρεβίθια, γάλα καρύδας και λιαστή ντομάτα

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. σούπας τζίντζερ
  • 1/2 φλ. λιαστές ντομάτες
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
  • 1 τσίλι αποξηραμένο
  • 400 gr βρασμένα ρεβίθια
  • 30 gr baby σπανάκι
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • αλάτι, πιπέρι
  • φύλλα κόλιανδρου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή θερμκρασία.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τσιγάρισέ το για πέντε λεπτά και ρίξε και το σκόρδο και το τζίντζερ λιωμένα, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το ξύσμα λεμονιού και το τσίλι σπασμένο.
  • Ανακάτεψε τα υλικά για τρία λεπτά και πρόσθεσε τα βρασμένα ρεβίθια και τσιγάρισέ τα για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα και το σπανάκι και μόλις μαραθεί πρόσθεσε και το γάλα καρύδας, αλάτι, πιπέρι και δύο κουταλιές χυμό λεμονιού.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και μαγείρεψε για 10 λεπτά και πρόσθεσε επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
  • Σέρβιρε με ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου.

Read More

And More