Είναι χειμωνιάτικο φαγητό αλλά, επειδή τρώγεται και κρύο σαν σνακ, μπορείς να το δοκιμάσεις και το καλοκαίρι, με παγωμένο λευκό κρασί (ή μπυρίτσα, που επίσης του πάει πολύ).
Πηγή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γρ. ρεβύθια (μεγάλα)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (ολόκληρο)
- 3-4 φύλλα δάφνης
- Xυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι (μαύρο και κόκκινο που δεν καίει)
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού πίκλες αγγουριού ή φρέσκο αγγουράκι
- 1 κομμάτι όσο η παλάμη μας κατσικίσιο τυρί σκληρό
- Ελαιόλαδο
- Φρέσκο βασιλικό
- 4 πίτες τορτίγιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αποβραδίς μουλιάζουμε τα ρεβύθια χωρίς σόδα και το πρωί με το καλό τα βράζουμε βγάζοντας τους αφρούς.
- Στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τη δάφνη και λίγο λεμονάκι. Όταν μαλακώσουν για τα καλά αλλά όχι να λιώσουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το νερό τους, βγάζουμε τις δάφνες και το κρεμμύδι και, όπως είναι στην κατσαρόλα, τα πατάμε με το σκεύος που σπάει τις πατάτες. Αν δεν έχουμε, με το κουτάλι. Αλλά προσοχή να μη διαλυθούν όλα, θέλουμε να μείνουν απείραχτα πολλά ρεβύθια.
- Σε ένα μπολ έχουμε κόψει τα αγγουράκια σε κύβους, κόβουμε με τα χέρια το τυρί σε μέγεθος ζαριού, ρίχνουμε τα ρεβύθια, αλάτι και τα πιπέρια, μισό φλυτζάνι λάδι και τρεις κουταλιές τη σούπας λεμόνι. Ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε τον βασιλικό, μια κουταλιά της σούπας.
- Παίρνουμε τις πίτες τις οποίες ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι τύπου τεφάλ, χωρίς λάδι, και από τις δυο μεριές. Τις βάζουμε στον πάγκο και αρχίζουμε να τις γεμίζουμε με το μίγμα. Με το μάτι υπολογίζουμε πόσο θέλει.
- Τις τυλίγουμε σαν σαρμαδάκια, λίγο σφιχτά για να μην ανοίξουν, και τις κόβουμε στη μέση ή σε μικρότερα κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ