Ρεβύθια με κάρι

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο Jamie Oliver φτιάχνει μια καυτερή και πικάντικη εκδοχή για ρεβύθια που τρώγεται και κρύα, με τσίλι, καυτερή πιπεριά και κάρι.

Συστατικά

  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα έτοιμα ρεβύθια (400 γραμμ.) ή ανάλογη ποσότητα βρασμένα
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 2 κ.σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κ.γλυκού σπόρους μουστάρδας
  • μισό κ.γλυκού κουρκουμά
  • 1-2 κουταλάκια ζάχαρη (προαιρετικά)
  • μισή κονσέρβα ντοματάκια
  • 1 κ.γλυκού λιωμένο τζίντζερ
  • 1 κ.γλυκού λιωμένο σκόρδο
  • 1 κ.γλυκού τσίλι
  • 1 κ.γλυκού κάρι
  • μισή κουταλιά ινδικό μίγμα μπαχαρικών
  • μερικά κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε και στράγγισε καλά τα ρεβύθια (της κονσέρβας).
  • Ψιλόκοψε την πιπεριά (με προσοχή γιατί καίει!).
  • Ζέστανε το λάδι σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίξε τους σπόρους της μουστάρδας.
  • Μόλις αρχίζουν σαν να σκάνε ρίξε το κρεμμύδι και σώταρε να διαφανίσει και να αρχίσει να καφετίζει στις άκρες.
  • Πρόσθεσε τις τομάτες και μαγείρεψε άλλα 5 λεπτά.
  • Ρίξε το τζίντζερ, το σκόρδο, το τσίλι, τον κουρκουμά, το κάρι και τη ζάχαρη με μια πρέζα αλάτι.
  • Ανακάτευε και μαγείρεψε για άλλα 5 λεπτά.
  • Ρίξε τα ρεβύθια και πρόσθεσε 250 ml νερό.
  • Καπάκωσε την κατσαρόλα, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε 5-7 λεπτά.
  • Σέρβιρε με κόλιανδρο που θα ψιλοκόψεις και πασπαλίζοντας με το μίγμα μπαχαρικών.

Tip

Εάν δεν σου αρέσουν τα καυτερά μην βάλεις την καυτερή πιπεριά στη συνταγή σου.

Read More

And More