Ριζότο με baby σπανάκι και αρωματικά βότανα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό σπανακόρυζο με baby σπανάκι και πικάντικη παρμεζάνα

Συστατικά

  • 5 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικός)
  • 1/8 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 400 gr ρύζι για ριζότο (αρμπόριο)
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 5 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 230 gr baby σπανάκι κομμένο
  • 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι λιώσε τέσσερις κουταλιές βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών και το μοσχοκάρυδο και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
  • Ρίξε στο τηγάνι το ρύζι και καβούρδισέ το για τρία λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Ανακάτεψε στο τηγάνι το κρασί και το αλατοπίπερο και σιγόβρασε μέχρι να απορροφηθεί τελείως από το ρύζι.
  • Άρχισε να προσθέτεις τον ζεστό ζωμό κοτόπουλου με μία κουτάλα (μία κουτάλα την φορά) μέχρι να απορροφηθεί τελείως.
  • Όταν αρχίσει να τελειώνει ο ζωμός, δοκίμασε το ρύζι να δεις αν έχει βράσει και αν χρειάζεται περισσότερο αλατοπίπερο.
  • Μόλις το ρύζι γίνει μαλακό εξωτερικά και μαστιχωτό στο εσωτερικό, πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα, το σπανάκι και το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστό με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φλοίδες παρμεζάνας.

Read More

And More