Ροδέλες πορτοκάλι βουτηγμένες σε σοκολάτα

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια μπουκιά από μελωμένο πορτοκάλι μέσα στη σοκολάτα… απλά απολαυστικό! Εύκολο, απλό και πολύ οικονομικό… Φύλαξε τα φρέσκα σοκολατάκια σου σε δοχείο που κλείνει καλά και θα έχεις πάντα μια γλυκιά επιλογή χωρίς πολλές θερμίδες. 

Θερμίδες 140

Συστατικά

  • 3 μεγάλα πορτοκάλια ακέρωτα
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 250ml νερό
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Φρόντισε τα πορτοκάλια να είναι ακέρωτα. Πλύνε καλά και κόψε σε φέτες 1 εκατοστού
  • Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη πρόσθεσε το πορτοκάλι, σκεπάζοντας τον πάτο της κατσαρόλας
  • Χαμήλωσε πολύ τη φωτιά και άφησε τα πορτοκαλάκια σου να γλασαριστούν για 1 1/2 ώρα περίπου. Βγάλε σε πιατέλα και άφησε να στραγγίξουν
  • Όσο κρυώνουν και στραγγίζουν τα πορτοκάλια ετοίμασε τη σοκολάτα. Λιώσε σε μπεν μαρί ανακτεύοντας ανά διαστήμα, να λιώσει τελείως. Πρόσθεσε και το βούτυρο
  • Βούτα μία, μία τις φετούς το πορτοκάλι μέχρι τη μέση στη σοκολάτα και άφησε σε λαδόκολλα να κρυώσει η σοκολάτα
  • Αφού σφίξει ξανά η σοκολάτα μπορείς να σερβίρεις

Tip

Αν δεν τρελαίνεσαι για την κουβερτούρα, μπορείς να βάλεις στη σοκολάτα σου λίγη κρέμα γάλακτος για να γίνει πιο νόστιμη

Read More

And More