Κινέζικο ρύζι με τηγανιτά αυγά, μπέικον και μπρόκολο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλ. λευκό ρύζι
- 6 φέτες μπέικον
- 1 μπρόκολο (χωρίς τα κοτσάνια)
- 2 κ. σούπας σόγια σως
- 1 1/2 κ. γλυκού σησαμέλαιο
- 4 μεγάλα αυγά
- 3 κ. σούπας φρέσκος κόλιανδρος
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ. σούπας πίκλες
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίξε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 2 1/2 κούπες νερό σε μεσαία προς δυνατή φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός σκέπασε, μείωσε τη θερμοκρασία και άσε να μαγειρευτεί για περίπου έξι λεπτά.
- Χαμήλωσε τελείως τη φωτιά και βράσε για άλλα 12 λεπτά.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκέπασε με μια πετσέτα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ψήσε το μπέικον κομμένο σε φέτες για δέκα λεπτά.
- Μόλις ετοιμαστεί, βγάλε το μπέικον από το τηγάνι και στη θέση του βάλε το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες και μαγείρεψέ το σε δυνατή φωτιά.
- Πρόσθεσε στο μπρόκολο 3/4 της κούπας νερό και βράσε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Ανακάτεψε μέσα τη σόγια σως και το μισό κουταλάκι σησαμέλαιο και βγάλε από τη φωτιά.
- Σε ένα άλλο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά και τηγάνισε τα αυγά.
- Σέρβιρε σε μπωλ το ρύζι ανακατεμένο με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, πίκλες, μπέικον και κόλιανδρο και από πάνω ένα αυγό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ