Σαλάτα Αφροδίτη

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια διαφορετική σαλάτα που αναμειγνύει λαχανικά και φρούτα και θα σε ταξιδέψει στο πανέμορφο νησί της Κύπρου. Συνταγή από τη γειτονική χώρα που φέρει φυσικά το όνομα της εκθαμβωτικής Αφροδίτης.

Συστατικά

  • 1 μεγάλο μαρούλι
  • Κόκκινο λάχανο
  • 1 ρόδι
  • 1 μπανάνα
  • 1 ακτινίδιο
  • 1 πράσινο μήλο
  • 5 καρύδια
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • 2 κ.γ. μέλι
  • Λίγη κανέλλα
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνετο μαρούλι, στράγγιξέ το και άπλωσε τα φύλλα σε μια φαρδιά και βαθειά πιατέλα
  • Τα υπόλοιπα φύλλα ψιλόκοψέ τα  και ρίξ’τα στη μέση της πιατέλας μαζι με το λάχανο ψιλοκομμένο
  • Καθάρισε το ρόδι και ρίξε αρκετό επάνω στα λαχανικά σου
  • Κόψε το μήλο σε κυβάκια και ράντισέ το με λεμόνι για να μην μαυρίσει. Πρόσθεσέ το κι αυτό στη σαλάτα σου
  • Καθάρισε το ακτινίδιο κ αι κόψε σε φέτες, προσθέτοντας τες κι αυτές στη σαλάτα
  • Πρόσθεσε και την μπανάνα σε κομμάτια και τα καρύδια
  • Στίψε το μισό πορτοκάλι και περίχυσε με αυτό τη σαλάτα
  • Πασπάλισε με λίγη κανέλα και το μέλι και τέλος ράντισε με το ελαιόλαδο
  • Αλάτισε λίγο πριν σερβίρεις

Tip


Read More

And More