Σαλάτα με φακές, φέτα και αβοκάντο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
3
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια σαλάτα με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Θερμίδες: 296/ μερίδα

Συστατικά

  • 1+1/2φλ. μαγειρευμένες φακές
  • 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1φλ. κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1φλ. ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4φλ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1/2φλ. φέτα, τριμμένη
  • 1/4φλ. σταφίδες
  • 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε στα κρεμμύδια και το σκόρδογια να σοταριστούν.
  • Πρόσθεσε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το αλάτι, κάλυψε το τηγάνι με το καπάκι και μαγείρεψε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
  • Πρόσθεσε το βαλσάμικο ξύδι, και όταν εξατμιστεί, πρόσθεσε τις φακές ανακατεύοντας για 1 – 2 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το μείγμα από το τηγάνι και όταν κρυώσει πρόσθεσέ το σε ένα μπολ με τις σταφίδες, το βασιλικό, τη φέτα και το αβοκάντο.

Read More

And More