Σαλάτα φινόκιο με ρεβίθια και ψητό κατσικίσιο τυρί

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή σαλάτα με αρωματικό φινόκιο, ψητά ρεβίθια, κροκέτες από κατσικίσιο τυρί και dressing από σκορδάτο ταχίνι

Συστατικά

  • 340 gr φρέσκο κατσικίσιο τυρί
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 430 gr βρασμένα ρεβίθια
  • 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 4 ασπράδια αυγού
  • 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • πιπέρι
  • 4 ρίζες φινόκιο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/4 φλ. μάραθος ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. ταχίνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψητές

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κατσικίσιο τυρί σε 20 ίσα μέρη, πλάσ’ τα με τα χέρια σου σε μικρές μπάλες και άφησέ τες στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε τα ρεβίθια για περίπου πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε μισό κουταλάκι αλάτι και το μπούκοβο και ψήσε για άλλα περίπου πέντε λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα ρεβίθια.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα ασπράδια αυγού και σε ένα άλλο ανακάτεψε το τρίμμα ψωμιού με το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.
  • Βγάλε τις μπάλες τυριού από το ψυγείο, πίεσέ τες ελαφρώς για να πλατύνουν και πέρασέ τες πρώτα από το μπολ με τα ασπράδια και έπειτα από το μείγμα ψωμιού.
  • Βάλε τις κροκέτες τυριού στο ταψί, ψήσε για περίπου 15 λεπτά και άφησέ τες να κρυώσουν για πέντε λεπτά.
  • Κόψε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και ανακάτεψέ το με το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ανακάτεψε τα ρεβίθια με το μάραθο και το μαϊντανό και πρόσθεσέ τα στο κομμένο φινόκιο.
  • Λιώσε με ένα πιρούνι το ψητό σκόρδο και ανακάτεψέ το με το ταχίνι, αλάτι και πιπέρι.
  • Μοίρασε τη σαλάτα σε τέσσερα πιάτα και σέρβιρε με τις κροκέτες τυριού και το dressing ταχινιού.

Read More

And More