Σαλάτα καρπούζι με φέτα και ελιές

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Έχεις όλα τα υλικά για μια χωριάτικη αλλά δεν έχεις ντομάτες; Βάλε καρπούζι! Αυτή η εκδοχή της Nigella Lawson για μια σαλάτα με καρπούζι είναι άκρως δροσιστική!

Συστατικά

  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 λάιμ
  • 1,5 κιλό καρπούζι (γλυκό και ώριμο, με τη φλούδα ζυγισμένο)
  • 250 γραμμ. φέτα
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο
  • 4 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γραμμ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε και κόψε το κρεμμύδι στη μέση και μετά σε πολύ λεπτά μισοφέγγαρα.
  • Βάλε το σε ένα μικρό μπολ και στύψε από πάνω 2 από τα λάιμ (για να τραβήξουν την έντονη γεύση του).
  • Καθάρισε το καρπούζι από τη φλούδα και όσο δυνατόν περισσότερα κουκούτσια και κόψε το σε μικρά κομμάτια.
  • Κόψε τη φέτα σε κύβους και βάλε την μαζί με το καρπούζι σε με γάλο μπολ.
  • Κράτα μόνο τα φύλλα του μαϊντανού και ρίξε τα μέσα στο καρπούζι.
  • Ψιλόκοψε το δυόσμο και ρίξε και αυτόν μέσα.
  • Ρίξε από πάνω το κρεμμύδι με το ζουμί από τα λάιμ, το λάδι και τις ελιές και ανακάτεψε (κατά προτίμηση με τα χέρια) απαλά να αναμιχθούν τα υλικά χωρίς να λιώσει η φέτα.
  • Πασπάλισε με λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σέρβιρε.

Tip

Μπορείς να προσθέσεις και λίγο ψιλοκομμένο αγγουράκι στη σαλάτα σου για έξτρα δροσιά!

Read More

And More