Σαλάτα με γαρίδες, κάρδαμο και φασόλια

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Gwynneth έχει ασπαστεί τη σωστή και ελαφριά διατροφή. Για να το αποδείξει κυκλοφόρησε ένα βιβλίο γεμάτο τέτοιες νόστιμες, πλην υγιεινές συνταγές. Μια από αυτές, από το βιβλίο της “Kitchen Table” σου δίνουμε και εδώ…

Συστατικά

  • 700γρ. φασόλια γίγαντες μουλιασμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 16 μεγάλες γαρίδες, γάμπαρες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ματσάκια φρέσκο κάρδαμο καθαρισμένο
  • 1 λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα φασόλια να βράσουν και να μαλακώσουν σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό. Στράγγιξε και άφησε να κρυώσουν καλά
  • Βάλε τα φασόλια, το σκόρφο και το κρεμμύδι σε μεγάλο μπολ. Αλατοπιπέρωσε. Ράντισε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά. Βάλε τη σαλάτα στο ψυγείο να σταθεί
  • Όταν είσαι έτοιμη να σερβίρεις, ράντισε τις γαρίδες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Βάλε τα θαλασσινά στο γκριλ να ψηθούν για 1 ½ λεπτό περίπου να πάρουν χρώμα
  • Σέρβιρε με το κάρδαμο φρέσκο, τα φασόλια και τις γαρίδες χλιαρές σε τέσσερα πιάτα. Στίψε το λεμόνι πάνω από κάθε πιάτο και σέρβιρε

Tip

Αν δεν έχεις μπάρμπεκιου, τότε κάνε το εξής! Βάλε ένα μεταλλικό ταψί στην πάνω σκάλα του φούρνου και άναψε το γκριλ. Αφού κάψει καλά το σκεύος σου, βγάλε από το φούρνο και ψήσε στο καυτό ταψί τις γαρίδες.

Read More

And More