Σαλάτα με κινόα παντζάρι και σπανάκι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Η κινόα συναντάει το παντζάρι. Φυσικά από αυτόν τον χρωματιστό και θρεπτικό συνδυασμό δεν θα μπορούσε να λείπει το καρότο, το σπανάκι, τα αμύγδαλα και το αβοκάντο. Τόσα θρεπτικά συστατικά σε μια συνταγή με πολύ χαμηλές θερμίδες.
Θερμίδες: 240/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη σαλάτα
  • 1/2 φλ. κινόα
  • 1 φλ. φασόλια κατεψυγμένα
  • 1/3 φλ. αμύγδαλα
  • 1 παντζάρι καθαρισμένο
  • 1 καρότο
  • 2 φλ. σπανάκι
  • 1 αβοκάντο
  • Για τη vinaigrette
  • 3 κ. σούπας ξύδι
  • 2 κ. σούπας χυμό λάιμ
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • Πιπέρι για τη γεύση
  •  

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη σαλάτα
  • Ξέπλυνε την κινόα και τοποθέτησέ την σε μια κατσαρόλα με 1 φλ. νερό.
  • Άφησέ την να πάρει μια βράση σε μέτρια ένταση.
  • Στην συνέχεια σκέπασε την κατσαρόλα, χαμήλωσε την ένταση και άφησέ την να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και άφησε την κινόα να ξεκουραστεί.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα πρόσθεσε τα φασολιά με το νερό.
  • Άφησέ τα να βράσουν για 5 λεπτά, αφαίρεσέ τα από το μάτι και στράγγιξέ τα.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι και σε μέτρια ένταση, πρόσθεσε τα αμύγδαλα και άφησέ τα να ροδίσουν για 5 λεπτά.
  • Μετέφερέ τα σε ένα μπολ για να κρυώσουν.
  • Κόψε το καρότο με τον αποφλοιωτή, ώστε να δημιουργήσεις λεπτά sticks καρότου.
  • Κόψε το αβοκάντο και το παντζάρι σε κύβους και άφησέ τα στην άκρη.
  • Για τη vinaigrette.
  • Xτύπησε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν λεία.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ συνδύασε τα αμύγδαλα, τα φασόλια, το παντζάρι, το καρότο, το σπανάκι, το αβοκάντο και την κινόα.
  • Ρίξε την vinaigrette.
  • Ανακάτεψε μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και μοίρασε σε 2 πιάτα.

Tip


Read More

And More