Σαλάτα με κους – κους και μαυρομάτικα φασόλια

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα πλήρες γεύμα, για τις μέρες που δεν έχεις όρεξη για μαγειρική!

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι κους – κους
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας χυμό από lime ή λεμόνι
  • 1 κουτ. του γλυκού ξύδι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 8 πράσινα κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • κόκκινο πιπέρι, καυτερό, τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια μαυρομάτικα φασόλια από κονσέρβα
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι, βράζεις το κους – κους με το ζωμό κοτόπουλου για περίπου 8 λεπτά. Απομακρύνεις από τη φωτιά, σκεπάζεις με ένα καπάκι και το αφήνεις στον πάγκο της κουζίνας για 5 λεπτά ακόμη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και το κύμινο. Προσθέτεις τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το κόλιαντρο, το καλαμπόκι, τα φασόλια. Ανακατεύεις πολύ καλά και προσεκτικά.
  • Προσθέτεις το κους – κους και ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να αναμειχθούν σωστά όλα τα υλικά.
  • Αλάτι και πιπέρι, σερβίρεις και απολαμβάνεις!

Read More

And More