Σαλάτα με ξιφία και καλαμπόκι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Τι τρώει και κρατιέται σε τέτοια φόρμα ένα μοντέλο σαν την Αντριάνα Λίμα; Η συνταγή όμως όπως λέει η ίδια αφορά ένα καθημερινό οικογενειακό γεύμα που δίνει στα παιδιά της!

Συστατικά

  • 1 καλαμπόκι ή 1/4 φλιτζ. καλαμπόκι από κονσέρβα
  • 2 φιλέτα ξιφία
  • 1 κ.σούπας ηλιέλαιο
  • 2 τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό αβοκάντο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ρόκα
  • 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαρούλι
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου στο δυνατό.
  • Άλειψε και τα δύο φιλέτα με το λάδι και αλατοπιπέρωσε. Άφησέ τα στην άκρη.
  • Βάλε το καλαμπόκι στο γκριλ μέσα σε αλουμινόχαρτο και ψήσε το γυρνώντας το μέχρι να ψηθεί καλά περίπου για 15-20 λεπτά.
  • Βάλε τον ξιφία στο γκριλ να ψηθεί για τρία λεπτά και γύρισέ τα από την άλλη για άλλα τρία λεπτά.
  • Άφησε το ψάρι να κρυώσει.
  • Χρησιμοποιώντας μια πετσέτα για να πιάσεις τη βάση του καλαμποκιού καθάρισέ το αφού πρώτα το έχεις αφήσει 5 λεπτά εκτός φούρνου, με ένα μαχαίρι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τη ρόκα, το καλαμπόκι, το μαρούλι, τις τομάτες, το αβοκάντο, το σκόρδο.
  • Περίχυσε με το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψε.
  • Βάλε τη σαλάτα σε δύο πιάτα και πάνω από τη σαλάτα βάλε από ένα φιλέτο ψαριού.
  • Σέρβιρε αμέσως.

Tip

Εναλλακτικά μπορείς να βράσεις το καλαμπόκι σε αλατισμένο νερό για 20-30 λεπτά.

Read More

And More