Σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών, παρμεζάνα και τραγανό ψωμί

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Χορταστική, απολαυστική και άκρως γευστική για ένα detox day

Συστατικά

  • 1/4 φραντζόλας φρέσκου ψωμιού
  • 1/4 φλιτζάνι και 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ξεχωριστά
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 μεσαία λεμόνια
  • 1/2 φλιτζάνι Παρμεζάνα τριμμένη σε φέτες (κράτα μερική για το σερβίρισμα)
  • 1 κουτ. της σούπας απαλή μουστάρδα
  • 300 γραμμάρια φρέσκα λαχανάκια Βρυξελλών

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Κόβεις το ψωμί σε μικρά κομμάτια, ούτως ώστε να γεμίσεις περίπου 3 φλιτζάνια. Τοποθετείς το ψωμί σε ένα φύλλο ψησίματος. Ψεκάζεις το ψωμί με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις με λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι. Τοποθετείς το φύλλο ψησίματος σε ένα ταψί. Ψήνεις για 12 λεπτά, αναποδογυρίζοντας στα 6 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και οι δύο πλευρές.
  • Στο μπολάκι του μίξερ ρίχνεις το χυμό από ένα λεμόνι, δύο κομμάτια της φλούδας του και το 1/4 της παρμεζάνας. Προσθέτεις τη γλυκιά μουστάρδα και το υπόλοιπο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύεις στο μίξερ προσεκτικά για 20 δευτερόλεπτα. Όσο ανακατεύεις, προσθέτεις σιγά – σιγά το ελαιόλαδο. Συνεχίζεις να ανακατεύεις για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Έτοιμο το dressing.
  • Καθαρίζεις τα λαχανάκια και τα τοποθετείς στη βάση του μπολ σερβιρίσματος. Προσθέτεις το φουρνισμένο ψωμί  και περιχύνεις με το dressing. Ανακατεύεις πολύ καλά με δύο μεταλλικές κουτάλες, ρίχνεις λίγη παρμεζάνα και απολαμβάνεις!

Read More

And More