Σαλάτα με μέλι και ψητές γαρίδες

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Με ραπανάκι, λάιμ και ντοματίνια.

Συστατικά

Για το dressing

  • ⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
  • 1 δέσμη φρέσκο κόλιανδρο, τα στελέχη τεμαχισμένα     
  • 2 κουταλάκια του τσαγιού καυτερές πιπεριές σε κόκκινη σάλτσα (chipotle pepper in adobo sauce)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την σαλάτα

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο     
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι    
  •  1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου     
  • Ξύσμα από ένα λάιμ
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι     
  • 455 g γαρίδες, αποφλοιωμένες και αποφλοιωμένες
  • 1 καλαμπόκι
  • 140 g μιξ λαχανικών για σαλάτα
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια
  • ½ φλιτζάνι ραπανάκι, κομμένο στα τέσσερα
  • 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Dressing: Χτύπα όλα τα συστατικά σε ένα μίξερ και άσε το μείγμα στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε μαζί το ελαιόλαδο, το μέλι, το κύμινο, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το ξύσμα από το λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι. Πρόσθεσε γαρίδες και ανακάτεψε να πάνε παντού τα υλικά. Πέρνα γαρίδες μέσα σε ξύλινα σουβλάκια                                              .     
  • Ζέστανε τη σχάρα ή το τηγάνι ψησταριάς σου, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Τοποθέτησε τα σουβλάκια γαρίδας και το καλαμπόκι στη σχάρα και κλείσε το καπάκι. Ψήσε για 4 λεπτά, στη συνέχεια γύρνα τα σουβλάκια. Ψήσε για 3 ακόμα λεπτά στη δεύτερη πλευρά και στη συνέχεια, βγάλε τα σουβλάκια από τη σχάρα. Ψήσε το καλαμπόκι από όλες τις μεριές. Βγάλε το καλαμπόκι από τη σχάρα.     
  • Βγάλε τις γαρίδες από τα σουβλάκια. Κόψε το καλαμπόκι από το κοτσάνι.     
  • Σαλάτα: Σε μια πιατέλα, τοποθέτησε το μιξ λαχανικών. Από πάνω ρίξε τις ντομάτες, τα ραδίκια και το αβοκάντο στην κορυφή. Πρόσθεσε τη γαρίδα και το καλαμπόκι. Περίχυσε με το dressing και είσαι έτοιμη να σερβίρεις.

Read More

And More