Σαλάτα Waldorf με vinaigrette λεμονιού

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

O executive chef στο Beverly Hilton του Λος Άντζελες Troy N. Thompson επιμελήθηκε το μενού για τους stars που παραβρέθηκαν στις Χρυσές Σφαίρες και αποκάλυψε τη συνταγή για τη δική του εκδοχή της διάσημης σαλάτας Waldorf που σέρβιρε στους celebrities!

Συστατικά

  • ¼ φλιτζ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σούπας σιρόπι αγαύης
  • 1 φλιτζάνι σταφυλοκουκουτσέλαιο
  • χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κόκκινο μήλο κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα
  • 1 πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα
  • 3/4 φλιτζ. κόκκινα και πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 2 κλωνάρια σέλερι με τα φύλλα του, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό μαρούλι
  • μισό φλιτζ. καρύδια
  • καρυδέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το λεμόνι και το σιρόπι αγαύης στο μπλέντερ και χτύπα μέχρι να αφρίσει. Ρίξε λίγο λίγο το σταφυλοκουκουτσέλαιο ώσπου να αρχίσει να πήζει (όπως κάνεις με τη μαγιονέζα).
  • Αλατοπιπέρωσε.
  • Βάλε τα μήλα, τα σταφύλια και το σέλερι σε μεγάλο μπολ.
  • Ρίξε αρκετή βινεγκρέτ από αυτή που έφτιαξες και ανακάτεψε απαλά.
  • Άφησε να μείνουν λίγο για να πάρουν γεύση και αλάτοπιπέρωσε αν χρειάζεται.
  • Πρόσθεσε το μαρούλι που έχεις κόψει με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια και ανακάτεψε.
  • Μοίρασε τη σαλάτα σε πιάτα και πασπάλισε με καρύδια και με λίγο καρυδέλαιο.

Tip

Τα υλικά της συνταγής είναι φυσικά αρκετά δυσεύρετα αλλά υπάρχουν όλα στο εμπόριο. Διαφορετικά μπορείς να κάνεις τις δικές σου παραλλαγές!

Read More

And More