Σαλάτα ζυμαρικών για τα πρώτα κρύα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αυτή τη σαλάτα προτείνει ο γνωστός Jamie Oliver για τα πρώτα κρύα αλλά και για το χειμώνα!

Συστατικά

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 300 γραμμ. άγρια μανιτάρια
  • 300 γραμμ. κρέας γαλοπούλας ή χοιρινό μαγειρεμένο
  • 500 γραμμ. κοντά ζυμαρικά
  • ελαιόλαδο
  • 3 κ.σούπας τυρί κρέμα
  • 200 γραμμ. σπανάκι baby
  • παρμεζάνα
  • 1 λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψιλόκοψε το σκόρδο, κράτα τα φύλλα από τα κλωναράκια του θυμαριού και καθάρισε τα μανιτάρια.
  • Ψιλόκοψε το κρέας.
  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σώταρε το σκόρδο για 1 λεπτό να χρυσίσει.
  • Πρόσθεσε το θυμάρι, τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και τηγάνισε για 5-8 λεπτά.
  • Ρίξε το κρέας και μαγείρεψε άλλα 5 λεπτά να ροδίσει.
  • Πρόσθεσε το τυρί και βγάλε από τη φωτιά.
  • Στράγγισε τα ζυμαρικά (κράτα στην άκρη μια κούπα από το νερό τους) και άφησέ τα να κρυώσουν ελαφρά.
  • Περίχυσέ τα με λίγο ελαιόλαδο και ρίξε τα μέσα στο τηγάνι.
  • Για να αραιώσεις τη σάλτσα ρίξε λίγο νερό από τα μακαρόνια, αν χρειάζεται.
  • Πρόσθεσε το σπανάκι, μια γενναία χούφτα παρμεζάνας τριμμένης, στίψε από πάνω το λεμόνι και αν χρειάζεται αλατοπιπέρωσε.

Tip


Read More

And More