Crunchy σαλάτα τορτελίνι με φράουλες

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αυτή η σαλάτα δεν είναι σαν τις άλλες… ρόκα με φράουλα έχεις ξαναδει! Τορτελίνι; Και γαρνιτούρα πατατάκια πάπρικα από πάνω; Ο συνδυασμός είναι απολαυστικά τραγανός και ιδιαίτερος! 

Συστατικά

  • 450 γρ. φρέσκα τορτελίνια με τυρί ή κιμά
  • 3 ½ φλιτζάνια φράουλες χωρίς το κοτσάνι
  • ½ φλιτζάνι ξύδι
  • 1/3 φλιτζανιού μαρμελάδα φράουλα
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • μισό κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 8 φλιτζάνια σπανάκι
  • 4 φλιτζάνια πατατάκια πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Ξέπλυνέ τα με κρύο νερό και στράγγισέ τα
  • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάλε περίπου τις μισές φράουλες και πολτοποιήσέ τες με ένα πιρούνι. Πρόσθεσε το ξύδι, τη μαρμελάδα, το λάδι, το τζίντζερ και το πιπέρι. Ανακάτεψε ελαφρά.
  • Ρίξε τα τορτελίνια και σε άλλη στρώση το σπανάκι. Πρόσθεσε τις υπόλοιπες φράουλες κομμένες στα τέσσερα. Βάλε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  • Πριν σερβίρεις πρόσθεσε από πάνω τα πατατάκια

Tip


Read More

And More