Διαφορετική ελληνική σαλάτα

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Βάζουμε μια-δυο πινελιές “νεωτερικότητας” στην κλασική και αγαπημένη σου σαλάτα ντομάτα ή αλλιώς χωριάτικη! Δοκίμασέ τη…

Συστατικά

  • Για τα κρουτόν και τις ελιές: 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φρατζόλα ελιόψωμο κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμάτας
  • Για το dressing: ¼ φλιτζανιού συν 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σαλάτα: 2 φλιτζάνια ντοματάκια cherry κομμένα στα τέσσερα
  • 1 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
  • 3 κ.σ άνιθο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 170 γρ. φέτα σε κύβους

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για να κάνεις τα κρουτόν: Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά φρυγάνισε το ψωμί και τις ελιές μέχρι να ροδίσει το ψωμί περίπου 5 λεπτά.
  • Μετάφερέ το σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει.
  • Για το dressing: Χτύπα στο χέρι το λάδι και το ξύδι. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
  • Για τη σαλάτα: Βάλε σε ένα μπολ τις ντομάτες, το αγγούρι, τον άνιθο και το κρεμμύδι. Πρόσθεσε το dressing και ανακάτεψε. Ρίξε τη φέτα, τα κρουτόν και τις ελιές.

Tip


Read More

And More