Δροσερή σαλάτα με σπανάκι, ραπανάκι, φέτα και σος γιαουρτιού

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Σε ένα… βαρύ τραπέζι με κρέας, μια δροσερή σαλάτα με ένα υπέροχο dressing γιαουρτιού είναι ό,τι πρέπει για την ισορροπία των γεύσεων!

Συστατικά

  • 150 γραμμ. σπανάκι baby πλυμμένο
  • 2 καρδιές μαρουλιού κομμένες με το χέρι
  • 2 αγγουράκια σε ροδέλες με τη φλούδα
  • 1 φλιτζ. λεπτές ροδέλες ραπανάκι
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σούπας λευκό ξύδι
  • 2 κ.σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζ. ξινόγαλα
  • 1 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
  • μισό φλιτζ. φύλλα δυόσμου + μερικά ακόμη για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • μισό φλιτζ. θρυμματισμένη φέτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε μαζί το σπανάκι, το μαρούλι, το αγγουράκι και τα ραπανάκια σε μεγάλη σαλατιέρα.
  • Σε μέτριο μπολ ανακάτεψε το κρεμμυδάκι, το ξύδι, το λεμόνι και άφησε να σταθούν για 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το ξινόγαλα και ρίξε λίγο λίγο το γιαούρτι.
  • Ρίξε το δυόσμο, μια πρέζα αλάτι και λίγο μαυροπίπερο.
  • Ρίξε τη φέτα στη σαλάτα.
  • Γάρνιρε με λίγο φρέσκο δυόσμο και στο πλάι το dressing του γιαουρτιού.

Tip

Μπορείς να προσθέσεις και λίγη ρόκα στη σαλάτα σου για έξτρα γεύση ή ακόμη και λίγο φυστίκι Αιγίνης!

Read More

And More