Δροσερή σαλάτα panzanella με πολέντα

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ονομάζεται panzanella και είναι μια δροσερή σαλάτα με μπόλικο βασιλικό! Εδώ σου έχουμε μια παραλλαγή με πολέντα!

Συστατικά

  • 750 ml ζωμό λαχανικών
  • 250 γραμμ. πολέντα στιγμής
  • 50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σούπας μπαλσάμικο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 600 γραμμ τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 φλιτζάνια φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 60 γραμμ. ελιές καλαμών
  • 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
  • 125 γραμμ. μοτσαρέλα σε κομμάτια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα 20 επί 30 εκατοστά.
  • Βάλε το ζωμό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και άφησέ τον να βράσει.
  • Ρίξε την πολέντα λίγη λιγη σε σταθερή ροή ανακατεύοντας με το χτυπητήρι για 2 λεπτά μέχρι να γίνει πολύ πηχτή.
  • Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε την παρμεζάνα και αλατοπίπερο.
  • Άπλωσε την πολέντα στη λαμαρίνα να είναι ομοιόμορφη και βάλτην στο ψυγείο για μία ώρα ή μέχρι να πήξει καλά.
  • Αναποδογύρισε την πολέντα σε καθαρή επιφάνεια και κόψτην σε μικρά τρίγωνα.
  • Ζέστανε 2 κ.σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε τα μισά κομμάτια της πολέντα και ρόδισέ τα για 5-6 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Βγάλ’τα και ρίξε τα υπόλοιπα επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία.
  • Στράγγισέ τα σε χαρτί κουζίνας και άφησέ τα στην άκρη.
  • Ανακάτεψε το μπαλσάμικο, το σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μπολ και αλατοπιπέρωσε.
  • Βάλε στη σαλατιέρα σου τις ντομάτες, τις ελιές, το αγγούρι, το μισό βασιλικό, τη μοτσαρέλα, την πολέντα και ανακάτεψε. Ρίξε τον υπόλοιπο βασιλικό και περίχυσε τη σαλάτα με το dressing.
  • Σέρβιρε αμέσως.

Tip

Εάν θέλεις να αποφύγεις τον κόπο της πολέντα κάνε το εξής απλό: πάρε από το φούρνο καλαμποκόψωμο ή παξιμάδια καλαμποκιού και πρόσθεσέ τα στη σαλάτα αντί για την πολέντα!

Read More

And More