Ιταλική σαλάτα με πέστο, φασόλια και ζυμαρικά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ανάμιξε πέστο, όσπρια και ζυμαρικά και κάνε μια σαλάτα που τρώγεται και ζεστή και κρύα!

Συστατικά

  • 200 γραμμ. μικρά ζυμαρικά (κοχυλάκι, βίδες κ.λπ.)
  • 1 μικρό βάζο (περίπου 200 γραμμ.) έτοιμη πέστο βασιλικού
  • 1/4 φλιτ.ξύδι
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 2 κονσέρβες φασόλια, πλυμμένα και στραγγισμένα
  • 3 φλιτζ. πλυμμένη ρόκα
  • 50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζ. καβουρδισμένο κουκουνάρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σου σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στράγγιξέ τα και ξέπλυνέ τα με κρύο νερό.
  • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακάτεψε την πέστο, το ξύδι και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε τα φασόλια, τα ζυμαρικά, τη ρόκα, το μισό τυρί και τα μισά κουκουνάρια και ανακάτεψε.
  • Σέρβριρε αμέσως πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τυρί και τα κουκουνάρια ή βάλε στο ψυγείο για να κρυώσει περισσότερο.

Tip

Μπορείς να απολαύσεις το πιάτο και ζεστό ανακατεύοντας τα υλικά όσο τα ζυμαρικά είναι ζεστά χωρίς να προσθέσεις τη ρόκα για να μην μαραθεί.

Read More

And More