Κοτοσαλάτα με αχλάδι και παρμεζάνα

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η σαλάτα αυτές τις ημέρες πρέπει να έχει κάτι το ξεχωριστό! Εμφάνιση αλλά και γεύση γιορτινή που να ταιριάζει με το κλίμα των Χριστουγέννων. Δοκίμασε μια εύκολη και νόστιμη σαλάτα κοτόπουλο με παρμεζάνα και σταφίδες.

Συστατικά

  • 2 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 πιπέρι
  • 5 φλιτζάνια φρέσκο, τρυφερό σπανάκι μόνο τα φύλλα
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου, βρασμένο
  • 2 αχλάδια κομμένα σε κύβους χωρίς φλούδα
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζανιού ξανθές ή μαύρες σταφίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό βαζάκι με καπάκι βάλε το ξύδι, το λάδι, το μέλι και το αλατοπίπερο. Χτύπα τα καλά να γίνουν ένα ομοιόμορφο dressing.
  • Σε ένα μπολ για σαλάτα ανακάτεψε το σπανάκι, το κοτόπουλο, το αχλάδι, το κρεμμύδι και τις σταφίδες.
  • Ρίξε το dressing και κούνα ελαφρά τη σαλατιέρα να πάει παντού.
  • Πασπάλισε με τυρί.

Tip

Αντικατάστησε το αχλάδι με μήλο αν θέλεις

Read More

And More