Μακαρονοσαλάτα με πέστο και καβουρδισμένα καρύδια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τα ζυμαρικά δεν χρειάζεται να σου προκαλούν τύψεις. Με αυτήν τη συνταγή μπορείς να τα απολαύσεις χωρίς φόβο.

Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

  • 500γρ. ζυμαρικά βίδες
  • 1/2φλ. μαγιονέζα light
  • 3/4φλ. πέστο βασιλικού
  • 2κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • Μια πρέζα αλατοπίπερο
  • 300γρ. τομαντίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 1φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1φλ. φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε τη μαγιονέζα, το πέστο, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.
  • Βάλε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας (σε μέτρια θερμοκρασία) και καβούρδισε για 5 λεπτά τα καρύδια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε τα ζυμαρικά, τα τοματίνια, τα καρύδια, το dressing, 1/2φλ. παρμεζάνα και αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
  • Μοίρασε τη σαλάτα σε 10 μπολ και από πάνω πρόσθεσε τα φύλλα βασιλικού και το υπόλοιπο 1/2φλ. παρμεζάνα.

Read More

And More