Μεσογειακή σαλάτα με αρνί και φασόλια

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τρυφερό μπούτι αρνιού με λαχανικά και υπέροχη dressing…αν λατρεύεις το αρνί, θα λατρέψεις και τη σαλάτα αυτή!

Συστατικά

  • 500 γρ ξεκοκκαλισμένο μπούτι αρνιού
  • 200 γρ αγκινάρες καθαρισμένες και βρασμένες
  • 1 κουτί μαύρα γλυκά φασόλια στραγγισμένα
  • ½ φλιτζάνι κόκκινι πιπεριά
  • ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ¼ του φλιτζανιού κόκκινο ξίδι
  • Πιπέρι
  • Τριμμένη φέτα (προαιρετικά)
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ITALIAN VINAIGRETTE: ½ φλιτζάνι μηλόξιδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Ρίγανη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψήσε το αρνί στο γκριλ για 10-20 λεπτά. Για να είναι μέτρια ψημένο βάλε τη θερμοκρασία στους 160° και καλοψημένο στους 170°
  • Κόψε το κρέας σε μερίδες
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αρνί, τις αγκινάρες, τα φασόλια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι
  • Για το Italian Dressing ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα shaker και χτύπησε τα καλά
  • Σε μικρό μπολ ανακάτεψε το ντρέσινγκ, το ξίδι και το πιπέρι. Ράντισε με αυτό τη σαλάτα σου και ανακάτεψε να πάει παντού
  • Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες
  • Σέρβιρε με την τριμμένη φέτα

Tip


Read More

And More