Μεσογειακή Σαλάτα με κριθάρι

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πολλές φορές ξεχνάς πόσες νόστιμες παραλλαγές σαλάτας μπορείς να ετοιμάσεις, με υλικά που ούτε φανταζόσουν! Ολόκληρο κριθάρι βραστό, φρέσκα λαχανικά και ένα δροσερό dressing από λεμόνι και ελαιόλαδο, θα κάνουν τη σαλάτα σου νόστιμη και χορταστική! 

Συστατικά

  • 2 1/4 του φλιτζανιού νερό
  • 3/4 του φλιτζανιού ολόκληρο kriu;ari
  • 1 1/2 κ.γ. ξίσμα λεμονιού
  • Το χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 μικρό ψιλοκομμένο φινόκιο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 10 ελιές Καλαμών κομμένς στη μέση
  • 1 κονσέρβα φασόλια κανελίνι πλυμένα και στραγγισμένα
  • 1/3 του φλιτζανιού τριμμένο καρύδι καβουρδισμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το νερό να βράσει και πρόσθεσε το κριθάρι. Σκέπασε και χαμήλωσε τη φωτιά να σιγοβράσει το κριθάρι για 25 περίπου λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και να πιει τα υγρά
  • Άφησε το κριθάρι να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ανάμειξε το ξίσμα με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Χτύπησε καλά να γίνουν ένα σώμα
  • Βάλε σε μια μεγάλη σαλατιέρα το κριθάρι, το δινόκιο και όλα σου τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα καρύδια.
  • Ανακάτεψε ελαφρά. Περίχυσε με το μείγμα λεμονιού, αλατοπιπέρωσε και σκέπασε το μπολ
  • Άφησε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Πριν σερβίρεις γάρνιρε με τα καρύδια

Tip


Read More

And More