Ντοματοσαλάτα με ψωμί και ρικότα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Kάνε την τοματοσαλάτα σου πιο… ιταλική και απόλαυσε ένα καλοκαιρινό γεύμα με λίγες θερμίδες και υπέροχη γεύση! 

Συστατικά

  • Μισή φρατζόλα ψωμί μιας μέρας κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • ένα κιλό ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο+άλλη μία
  • 1 φλιτζ φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1 κεσεδάκι ρικότα ή κατίκι Δομοκού
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος άπλωσε το ψωμί και ψήστο μέχρι να ροδίσει, περίπου 20 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το ξύδι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε το ψημένο ψωμί και το βασιλικό και ανακάτεψε απαλά.
  • Άφησε τη σαλάτα να μείνει περίπου 20 με 30 λεπτά για να μουλιάσε το ψωμί στα υγρά.
  • Χώρισε τη σαλάτα σε 4 μπολ και πάνω από κάθε μπολ βάλε ρικότα, λίγο λάδι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι και πιπέρι.

Tip


Read More

And More