Παϊδάκια με νεκταρίνι και ρόκα

1Ω & 20'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Χορταστική σαλάτα με απολαυστικά παϊδάκια μαριναρισμένα σε μεσογειακή μαρινάδα. Ιδανικός συνδυασμός για να χορτάσεις και να εμποδίσεις μέρος του λίπους από το κρέας να αποθηκευτεί στο σώμα.

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζανιού μπαλσάμικο
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 8 παϊδάκια αρνίσια κομμένα σε πάχος 3 εκατοστών
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 μάτσο ρόκα
  • 2 δαμάσκηνα ή νεκταρίνια ή ένα και ένα κομμένα στα 8
  • 4-5 τοματάκια κομμένα στη μέση
  • 3 κ.σ. σπόρους κολοκύθας καβουρδισμένους (εναλλακτικά βάλε κουκουνάρι καβουρδισμένο)
  • 1/4 φλιτζανιού φύλλα φρέσκου δυόσμου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπα σε ένα μπολ το ξύδι, το λάδι και τη ζάχαρη. Κράτα 1/4 φλιτζανιού από το μείγμα και βάλε την υπόλοιπη μαρινάδα σε μεγάλη πλαστική σακούλα για τρόφιμα.
  • Αλατοπιπέρωσε τα παϊδάκια και βάλτα στη σακούλα, κουνώντας τα με προσοχή (για να μη σκιστεί το πλαστικό) ώστε να πάει παντού η μαρινάδα. Βάλτα στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα, γυρίζοντας πότε, πότε τη σακούλα. Αφού τα βγάλεις από το ψυγείο, άφησέ τα να σταθούν για μισή ώρα.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί, ψήσε λίγα, λίγα τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές περίπου 8 λεπτά. Κράτησε στην άρκη για 10′ λεπτά
  • Βάλε σε κάθε πιάτο λίγη ρόκα, δυόσμο, φρούτα, τις τομάτες και σπόρους. Αλατοπιπέρωσε και ρίξε λίγη από τη μαρινάδα που έχεις κρατήσει. Βάλε από πάνω δύο παϊδάκια σε κάθε πιάτο.
  • Σέρβιρε αμέσως.

Tip


Read More

And More