Πατατοσαλάτα με μανταρίνια

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το μπρόκολο βυθίζεται σε ένα διαφορετικό dressing από ζάχαρη, μουστάρδα και ξίδι όλο το βράδι. Η πατατοσαλάτα που θα δοκιμάσεις την επομένη θα είναι το κάτι άλλο. Το μόνο που θα θέλεις, είναι να είχες λίγο ακόμη.

Συστατικά

  • Για το dressing: 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
  • 1 κ.γ. τριμμένους σπόρους μουστάρδας (σιναπόσπορους)
  • 1/4 του φλιτζανιού λευκό ξίδι
  • 1/4 του φλιτζανιού παγωμένο νερό
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 μεγάλο μπρόκολο (μόνο τις τρυφερές φουντίτσες)
  • 3-4 μέτριες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 4 μανταρίνια
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και την ξηρή μουστάρδα
  • Συμπλήρωσε τα αυγά, το ξίδι και το νερό και άφησε σε μέτρια φωτιά ώσπου να αρχίσει να πήζει
  • Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μαγιονέζα, το σκόρδο και ανακάτεψε καλά. Άφησε να κρυώσει
  • Ξέπλυνε καλά τις φουντίτσες το μπρόκολο και ρίξε μέσα στο dressing να μαριναριστούν όλο το βράδι
  • Πρόσθεσε και τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα μανταρίνια και ανακάτεψε να πάει το dressing παντού

Tip


Read More

And More