Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι και σησαμέλαιο

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Σαλάτα με το φρούτο της εποχής που συνδυάζεται άψογα με τα πράσινα λαχανικά καθώς η βιταμίνη C που περιέχει βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου των λαχανικών!
135 θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 120 γραμμ. διάφορα πράσινα λαχανικά για σαλάτα (μαρούλι, λόλα, ρόκα, σπανάκι κ.ά.)
  • 3 πορτοκάλια
  • 1 αγγουράκι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλυκού σησαμέλαιο
  • 2 κ.γλυκού μπαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε και στέγνωσε καλά τα λαχανικά σου.
  • Βάλ’ τα σε μεγάλη σαλατιέρα.
  • Καθάρισε και κόψε το αγγούρι σε διαγώνια κομμάτια. Ρίξ’ το και αυτό στη σαλάτα.
  • Καθάρισε τα πορτοκάλια σε μισοφέγγαρα. Ό,τι ζουμί τρέξει κράτησέ το και βάλ΄το στη σαλάτα.
  • Ανακάτεψε τα δύο λάδια και το ξύδι σε ένα βαζάκι με καπάκι. Πρόσθεσε μέσα λίγο αλατοπίπερο.
  • Περίχυσε τη σαλάτα με το μίγμα και ανακάτεψε απαλά.

Tip

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα εσπεριδοειδή στη σαλάτα σου όπως μανταρίνι ή και σαγκουΐνι!

Read More

And More